Supa de ciuperci cu carnaciori picanti

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de ciuperci cu carnaciori picanti din: unt, ceapa, ciuperci, vin alb, concentrat de legume, piure de castane, smantana, carnaciori, patrunjel si ulei de trufe.

Ingrediente:Supa de ciuperci cu carnaciori picanti

  • 25 g unt
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 75 g ciuperci, taiate in doua
  • 150 ml vin alb, sec
  • 750 ml concentrat de legume
  • 200 g piure de castane sau 1 cartof
  • 150 ml smantana
  • 4 carnaciori picanti, tocati
  • o mana de patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri ulei de trufe, optional

 

Mod de preparare:

Topeste untul si soteaza ceapa si usturoiul 10 minute. Adauga ciuperci si mareste flacare. Tine pe foc 10 minute, pana cand se rumenesc si pierd lichidul.

Apoi adauga vinul si continua sa fierbi 2 minute.

Adauga concentratul si fierbe la foc mic 10 minute. Adauga piureul de castane sau cartoful fiert si zdrobit si potriveste gustul de sare si piper.

Adauga smantana si paseaza cu tocatorul electric pentru a obtine o crema fina. Pune vasul din nou pe foc pentru a se mentine calda.

Prajeste carnaciorii si scurge grasimea, apoi adauga patrunjelul. Serveste supa in boluri, cu carnaciori deasupra, si stropita cu cateva picaturi de ulei de trufe – optionla.

Supa de ciuperci cu carnaciori picanti

Supa de ciuperci cu carnaciori picanti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.