Supă chiliană de burtă
PrinteazaSupă chiliană de burtă din: burta, otet, unt, faina, ceapa, patrunjel, pesmet, supa, crutoane, branza.
- 1 kg de burtă
- 2 linguri de oţet
- 4 linguri de unt
- o lingură de făină
- 4 linguri de ceapă tăiată mărunt
- o lingură de pătrunjel tăiat mărunt
- 2 linguri de pesmet
- 150 ml de supă
- crutoane
- 2 linguri de brânză rasă
Mod de preparare:
După ce se fierbe carnea se pune într-o tigaie cu patru linguriţe de oţet şi patru de unt, sare şi piper. Se prăjeşte în unt, se adaugă ceapa, pătrunjelul mărunţit şi puţină făină, apoi pâinea prăjită şi supa necesară pentru ca sosul să aibă o consistenţă normală.
Se aşază în tavă pe straturi, unul de burtă şi unul de sos, în mod succesiv, până se umple. Deasupra se pun crutoanele şi se presară brânza rasă. Apoi se bagă la cuptor.
Supă chiliană de burtă
Pofta buna!