Supa de ceapa

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela, cascaval, unt, faina, sare si piper.

Ingrediente:Supa de ceapa

  • 500 g ceapă albă
  • 2,5 l supă de carne strecurată (sau supă de oase)
  • 1 franzelă
  • 200 g caşcaval
  • 50 g unt
  • 1 lingură rasă de făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală, se taie felii subţiri şi se căleşte cu untul într-o tigaie neaderentă, amestecând mereu până se înmoaie. Se adaugă făina, se amestecă bine şi se căleşte în continuare până începe să devină aurie.

Se toarnă supa fierbinte peste ceapa călită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Supa se repartizează în castroane termorezistente având capacitatea unei porţii.

Separat, se taie franzela felii subţiri, se prăjesc şi se aşază câte două felii în fiecare castron. Se presară caşcaval ras deasupra şi se introduc la cuptor pentru circa 15 minute. Se servesc imediat.

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.