Supă de ceapă gratinată

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, faina, supa concentrata, paine toast, emmentaler, roquefort, sare si piper.

Ingrediente:Supă de ceapă gratinată

  • 350 g ceapă
  • 80 g unt
  • 35 g faină albă
  • 1 l supă concentrată de legume sau de pui
  • 8 felii de pâine toast
  • 250 g Emmentaler
  • 100 g Roquefort
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte uşor într-o cratiţă neaderentă cepele tăiate rondele subţiri, amestecând frecvent, să nu se ardă. Când devin aurii, adaugă faina, amestecă bine şi toarnă supa fierbinte. Fierbe 10 minute, apoi sărează şi piperează după gust.

Taie pâinea cuburi, aşază crutoanele într-o tavă şi dă-le la cuptor, până când se usucă. Ia 4 boluri pentru supă şi aşază pe fundul lor, în 3 straturi, crutoanele şi cele două tipuri de brânză rase pe răzătoarea mare. Toarnă peste ele supa fierbinte şi las-o să se odihnească 5 minute, în aşa fel încât crutoanele să o absoarbă.

Pune bolurile într-o tavă şi aşaz-o în cuptorul încins. Lasă-le la foc mic până când crutoanele prind culoare şi serveşte supa cu bucăţele de unt deasupra.

Supă de ceapă gratinată

Supă de ceapă gratinată

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.