Supa ardeleneasca de rosii

Printeaza

Supa ardeleneasca de rosii din: rosii, oua, ceapa, morcovi, cartof, usturoi, paine, branza, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa ardeleneasca de rosii

  • 1 kg roşii
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 1 ceapă
  • morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 cartof
  • 1 căţel de usturoi
  • felii de pâine ardelenească
  • 150 g brânză telemea
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune pe foc în apă rece toate legumele curăţate, mai puţin roşiile şi usturoiul.

Intre timp, prepară sucul de roşii, dându-le prin râzătoare şi apoi prin strecurătoare pentru a îndepărta şi seminţele.

Taie feliile de pâine groase de un deget şi pune-le la prăjit în cuptor până devin crocante.

Când s-au fiert legumele, scurge zeama şi pasează-le, apoi adaugă în supă sare, piper, sucul de roşii şi usturoiul pisat şi dă în câteva clocote.

Când supa este aproape gata şi clocoteşte, pune ouăle de prepeliţă, întregi, unul câte unul, şi lasă să fiarbă un minut.

Stinge focul şi adaugă brânza tăiată în felii subţiri şi verdeaţa tăiată mărunt.

Serveşte supa caldă, cu crutoane.

 

Pofta buna!

 

 

 

Supa ardeleneasca cu smantana si zer

Supa ardeleneasca cu smantana si zer din: fasole verde, slanina apa, ceapa verde, rosii, verdeata, zer, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde pastai 200 g slanina alba 10-12 fire ceapa verde 3 rosii verdeata tocata 1 cana cu zer 1 pahar cu smantana sare   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă […]

supe

Supă ardelenească de agrişe

O reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare.   Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare   Mod de […]

Supa ardeleneasca cu paine si branza

Supa ardeleneasca cu paine si branza

Supa ardeleneasca cu paine si branza din: paine, branza, ceapa, sunculita, patrunjel. Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.