Supa ardeleneasca de rosii

Printeaza

Supa ardeleneasca de rosii din: rosii, oua, ceapa, morcovi, cartof, usturoi, paine, branza, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa ardeleneasca de rosii

  • 1 kg roşii
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 1 ceapă
  • morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 cartof
  • 1 căţel de usturoi
  • felii de pâine ardelenească
  • 150 g brânză telemea
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune pe foc în apă rece toate legumele curăţate, mai puţin roşiile şi usturoiul. Intre timp, prepară sucul de roşii, dându-le prin râzătoare şi apoi prin strecurătoare pentru a îndepărta şi seminţele.

Taie feliile de pâine groase de un deget şi pune-le la prăjit în cuptor până devin crocante.

Când s-au fiert legumele, scurge zeama şi pasează-le, apoi adaugă în supă sare, piper, sucul de roşii şi usturoiul pisat şi dă în câteva clocote.

Când supa este aproape gata şi clocoteşte, pune ouăle de prepeliţă, întregi, unul câte unul, şi lasă să fiarbă un minut. Stinge focul şi adaugă brânza tăiată în felii subţiri şi verdeaţa tăiată mărunt.

Serveşte supa caldă, cu crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.