Supa acra de secara

Printeaza

Supa acra de secara din: faina de secara, apa, usturoi, supa, ceapa, bacon, ciuperci, smantana, usturoi, cartofi, carnati afumati, sare, piper.

Ingrediente pentru cwas:Supa acra de secara

  • 75 g făină de secară
  • 600 ml apă fiartă
  • un căţel de usturoi

pentru supă:

  • 250 ml supă de legume sau de carne
  • două cepe
  • 100 g bacon
  • o conservă cu (ciuperci
  • 300 ml smântână
  • un căţel de usturoi
  • 5 cartofi
  • 100 g cârnaţi afumaţi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Mai întâi se pregăteşte cvasul. Se foloseşte un vas care să nu fie din aluminiu. Se pune făina în vas şi se amestecă bine cu puţină apă călduţă. Se lasă puţin deoparte, apoi se adaugă restul de apă fiartă.

Se toacă usturoiul foarte mărunt sau se presează şi se adaugă peste făină şi apă. Se acoperă cu folie de aluminiu sau de plastic şi se lasă vasul la căldură timp de patru sau cinci zile ca să fermenteze. înainte de folosire, se strecoară.

Se toarnă supa de legume sau de carne într-un vas şi se încălzeşte. Se adaugă baconul şi cepele tăiate în cubuleţe. Se lasă să cloco­tească timp de 10 minute, apoi se pun ciupercile din conservă tăiate lamele, cvasul, smântână şi un căţel de usturoi presat.

Se condimentează cu sare şi pi­per. După douăzeci de minute se adau­gă cartofii fierţi şi tăiaţi în cubuleţe, apoi şi cârnaţii afumaţi tocaţi mărunt. După ce dă în clocot se ia vasul de pe foc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.