Sunca si carne afumate

Printeaza

O reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi

Ingrediente:Sunca si carne afumate

  • suncă
  • carne (mşchi sau pulpă)
  • sare
  • piper
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi, groase cât trei degete. Se prepară o saramură din apăcu sare (80 g la litru), piper şi ustur­oi zdrobit, ce se fierbe câteva minute.

Bucăţile de şuncă şi carne se pun în saramură rece, într-un vas suficient de mare, să le acopere bine. După şapte-opt zile, în care bucăţile se întorc zilnic, se lasă la zvântat două zile, apoi se dau la fum călduţ trei-patru zile. Bucăţile se păstrează învelite în hârtie într-o cămară răcoroasă. Şunca se poate servi ca atare, cu ceapă roşie sau prăjită.

Carnea este de preferat a se consuma prăjită împreună cu cartofi, alături de murături şi un vin roşu de buturugă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.