Sunca de Westfalia

Printeaza

Sunca de Westfalia

Şunca este o bucată de came de porc împănată cu grăsime. Se lasă cu şoriciul atunci când se pregăteşte. Iei bucăţile Sunca de Westfaliade şuncă cele mai frumoase, le freci bine cu sare, silitră şi coriandru, le pui să stea la loc răcoros în vas acoperit cel puţin 10 zile.

L(e întorci la 3-4 zile pentru a se săra uniform. Le scoţi, le înşiri pe un băţ gros pe caare-1 pui la afumătoare (în pod sau peste o groapă). Le întorci din când în când. şi le afumi timp de 7-8 zile.

Şunca de Westfalia o serveşti tăiată felii subţiri, cu muştar sau usturoi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.