Sunca cu boia

Printeaza

Sunca cu boia din: slanina, zeama de varza, boabe de piper, boabe de ienibahar, usturoi, boia.

Ingrediente:Sunca_cu_boia

  • 1 kg slănină împănată (de pe burtă)
  • 1,5 l zeamă de varză
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 1 lingură de boabe de ienibahar
  • 6 căţei de usturoi
  • boia

 

Mod de preparare:

Pune zeama de varză într-o oală, aşază slănina, adaugă foile de dafin, ienibaharul şi boabele de piper. Fierbe slănina până când devine fragedă (furculiţa s-o pătrundă uşor).

Scoate-o din zeamă şi las-o să se zvânte. Pisează usturoiul şi freacă bine slănina pe toate părţile (dacă vrei, şi cu boia). Las-o câteva zile să absoarbă condimentele.

Serveşte-o cu ceapă roşie.

Sunca cu boia

Sunca_cu_boia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.