Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai

Printeaza

 Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai

Alegem şunca, o tăiem bucăţi mai mari şi o punem într-un borcan, un rând de şuncă, un rând de sare şi usturoi şi procedăm ast­fel până umplem vasul. Completăm cu apă şi ţinem şunca la rece timp de două săptămâni.

Scoatem apoi şunca, o punem la vânt până se scurge şi apoi o afumăm 1-2 zile. Noi o afumăm cu rumeguş amestecat cu mălai. Luăm apoi fiecare bucată în parte, o înfăşurăm în hârtie de sac.

Intr-o ladă punem un strat de sare, un rând de şuncă înfăşurată în hârtie. Ultimul rând trebuie să fie de sare. O păstrăm în beci, cămară sau unde­va la rece şi chiar şi vara şunca este tot fragedă şi bună.

Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cum se prepara amestec de rumegus cu ghips

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.