Sufleu vanilat

Printeaza

Sufleu vanilat din: faina, oua, zahar, ciocolata alba, unt, esenta de vanilie, faina.

Ingrediente:Sufleu vanilat

  • 300 g făină
  • 12 gălbenuşuri
  • 12 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 g unt
  • o fiolă esenţă de vanilie
  • făină, pentru forme

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar ciocolata ruptă bucăţi cu untul se topesc la bain-marie. Se amestecă din când în când pentru a ajuta topirea.

Albuşurile se bat cu restul zahărului, pentru a obţine o spumă fermă în care se pun ciocolata si untul, crema de gălbenuşuri, esenţa de vanilie si, la final, făina în ploaie. Se omogenizează uşor.

Formele de copt se ung cu unt şi se tapetează cu făină, se umplu pe trei sferturi cu aluat şi se coc maximum 10 minute.

 

Sufleu vanilat

Sufleu vanilat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.