Sufleu de morcovi cu dovlecei

Printeaza

Sufleu de morcovi cu dovlecei din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei, faina, lapte, oua, sare, piper, nucsoara.

Inrgediente:Sufleu_de_morcovi_cu_dovlecei

  • 500 g  morcovi
  • 2 dovlecei potrivit – 300 g in total
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii, spălaţi i, fierbeţi-i 15 minute, apoi faceti din ei un piure fin. Incingeţi uleiul, căliţi ceapa tocată mărunt şi când aceasta s-a înmuiat, adăugaţi făina şi laptele. Amestecaţi să nu se formeze cocoloaşe.

Când amestecul este omogen, luaţi-l de pe foc şi puneţi în el piureul de morcovi şi gălbenuşurile bătute cu puţină sare. Puneţi şi dovleceii raşi pe răzătoarea mare şi apoi, treptat, albuşurile bătute spumă.

Turnaţi amestecul într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat ţu făină sau pesmet.

Coaceti sufleul la foc potrivit, 40 – 45 de minute. Serviti-l cald.

Sufleu de morcovi cu dovlecei

Sufleu_de_morcovi_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.