Sufleu de lamaie cu migdale

Printeaza

Sufleu de lamaie cu migdale din: zahăr fin, unt, oua, coajă de lămâie, suc de lămâie, făină, migdale decojite şi măcinate, lapte, fulgi de migdale, lămâie, zahăr brun.

Ingrediente:Sufleu_de_lamaie_cu_migdale

  • 1/2 cană zahăr fin
  • 70 g unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri migdale decojite şi măcinate
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 1 lămâie tăiată felii
  • 2 linguri zahăr brun

Mod de preparare:

Se bat 50 g unt adău­gând treptat zahăr. Se adaugă 2 gălbenuşuri bă­tute, coajă şi suc de lămâie, făină şi migdale şi se bate în continuare, adăugând şi laptele.

Se bat albuşurile şi se înglobează treptat, adă­ugând şi 1 lingură fulgi de migdale. Se unge forma cu unt şi se aşază înăuntru aluatul; se presară restul de fulgi de migdale.

Se rumeneşte 40-45 min. la cuptorul încins la 165°C. Când este aproape gata, se topeşte untul într-o crăticioară şi se presară za­hăr; se lasă să se dizolve amestecând frecvent.

Se adaugă feliile de lă­mâie, se amestecă şi se, dau în clocot. Se scoate prăjitura din cuptor şi se toarnă deasupra sosul cu feliile de lămâie cara­melizate.

Sufleu de lamaie cu migdale

Sufleu_de_lamaie_cu_migdale

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A fost bun sufleul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.