Sufleu de vinete cu pangasius

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de sufleu de vinete cu pangasius, rosii decojite, ceapa, ulei, cascaval, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu de vinete cu pangasius

  • 2 vinete
  • 1 cutie de roşii decojite
  • 1 ceapă
  • 5 lin­guri de ulei
  • 200 g caşcaval
  • câteva fire de pătrunjel
  • 6 bucăţi de file de pangasius
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, apoi se taie, pe lung, în felii cu o grosime de cel mult un centimetru. Acestea se stropesc cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească. Se spală ceapa, se taie foarte mărunt şi se căleşte într-o crăticioară, în 3 linguri de ulei.

Când e rumenită se adaugă sare, piper, pătruryel şi roşiile tăiate cubuleţe, împreună cu sucul din conservă. Se fierb 10-15 minute. Intre timp, se unge tava de sufleu cu cele două linguri de ulei ră­mase, se condimentează fileul de peşte şi se taie caşcavalul în felii subţiri, apoi se aşază în formă, în straturi, felii de vânătă, felii de caşcaval, file de pangasius şi sos de roşii, astfel încât deasu­pra să rămână un strat de caşcaval.

Se acoperă forma cu hârtie de aluminiu şi se coace la cuptor 50 de minute. Cu 10 minute  înainte de a fi gata, se scoate hârtia de pe vas, ca să se rumeneasca cascavalul si se reintroduce la cuptor.Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Catalina Nicolici

    Trebuie sa incerc si eu sufleul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.