Sufleu de varza cruda

Printeaza

Sufleu de varza cruda din: oua, varza cruda, faina, smantana sau lapte, branza, pesmet, sare.

Ingrediente:Sufleu de varza cruda

  • 3 ouă crude
  • 1 varză crudă mică sau mijlocie
  • 1-2 linguri făină
  • 2 linguri smântână sau lapte dulce
  • 2 linguri brânză rasă
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierbe varza în apă cu sare 15-20 de minute. După ce se scurge de apă şi se răceşte, varza se toacă fin. Separat, într-un vas se amestecă smântână (laptele), făina, brânza rasă, 2 linguri ulei (unt) şi cele trei gălbenuşuri crude.

Se adaugă apoi varza tocata.

După ce amestecul devine omogen, se adaugă în final albuşurile bătute spumă şi se amestecă în continuare până ce se obţine o compoziţie cât mai omogenă.

Compoziţia se pune într-o tavă emailată sau din sticlă termorezistentă, bine unsă şi presărată cu pesmet. Deasupra compoziţiei se presară de asemenea pesmet. Se dă la cuptor şi se fine cam 30 de minute, la foc mediu/mic.

Sufleul se serveşte cald, eventual cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.