Sufleu de telina cu bacon

Printeaza

Sufleu de telina cu bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, mustar dijon, telina, cartofi.

Sufleu_de_telina_cu_bacon

Ingrediente:

  •  150 g bacon tăiat fâşii
  •  420 ml smântână dulce
  •  350 ml lapte
  •  2 căţei de usturoi tocaţi
  •  1 lingură rozmarin proaspăt, tocat
  •  1 lingură muştar de Dijon
  •  1 rădăcină de ţelină decojită (cca 500 g)
  •  500 g cartofi decojiţi şi tăiaţi felii subţiri

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşază fâşiile de bacon şi se coc la cuptor până ce devin cro­cante. Intr-o crăticioară se pun la fiert smântână cu lapte, usturoi, rozmarin şi muştar. Când dau în clocot, se ia imediat vasul de pe foc. Se taie sferturi rădăcina de ţelină şi apoi se taie felii.

Pe fundul formei de sufleu se aşază un strat subţire de sos şi se aşază deasupra un strat de felii de ţelină. Se să­rează şi se presără o parte din fâşiile de bacon. Se toar­nă sos de smântână şi se aşază deasupra un strat de felii de cartofi. Se continuă tot aşa, până ce se epuizează ingredientele, alternând straturile.

Ultimul strat tre­buie să fie din cartofi; se toarnă deasupra restul de sos şi se coace la cuptor timp de cca 1 oră sau 75 min. Este gata când se rumeneşte.

Se scoate sufleul din cuptor şi se lasă să se odih­nească cca 5 min; înainte de servire.

Sufleu de telina cu bacon

Sufleu_de_telina_cu_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.