Sufleu de spanac cu smantana si cascaval

Printeaza

Sufleu de spanac cu smantana si cascaval din: spanac, unt, faina, cascaval, oua, smantana, sare.

Ingrediente:Sufleu de spanac cu smantana si cascaval

  • 2 kg spanac
  • 6 linguri unt
  • 1 lingură făină de grâu
  • 6 linguri caşcaval ras, uscat
  • 5 ouă
  • 1 ceaşcă smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Spanacul, bine spălat, se fierbe în apă cu puţină sare. Separat, se topeşte untul într-o cratiţă şi se căleşte făina, până ce devine aurie la culoare.

Se adaugă spanacul şi jumătate din caşcavalul ras, amestecându-se con­tinuu, sărându-se după gust. Se lasă să se răcească puţin, turnându-se mai întâi gălbenuşurile, unul câte unul, şi apoi albuşurile bătute spumă.

Se unge vasul pentru preparat sufleul cu puţin unt ş;i se toarnă în el compoziţia, presărându-se cu restul de caşcaval.

Se lasă la cuptor, la foc potrivit, aproxi­mativ trei sferturi de oră.

Se serveşte cald, în forma în care a fost preparat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.