Sufleu de spanac cu cascaval si pui

Printeaza

Sufleu de spanac cu cascaval si pui din: spanac, piept de pui, oua, unt, margarina, lapte, faina, cascaval, pesmet, leustean, piper, sare.

Ingrediente: Sufleu_de_spanac_cu_cascaval_si_pui

  • 1 kg frunze de spanac proaspăt
  • 300 g piept de pui
  • 4 ouă
  • 4 linguri unt sau margarina
  • 1/2 l lapte dulce pasteurizat, degresat
  • 3 linguri făină
  • 130 g caşcaval
  • 1 lingură pesmet
  • 2-3 fire leuştean
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se pune la fiert. Se curăţă, spanacul şi se spală în mai multe ape, după care se fierbe în apă uşor sărată.

Se scurg frunzele şi se mărunţesc cu un cuţit sau se dau prin maşina de tocat.

Se dizolvă făina în 150 ml lapte rece şi se fierb ia foc mic, amestecând mereu, că să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se lipească de baza vasului.

Când se îngroaşă sosul, se toarnă treptat laptele cald rămas, omogenizând energic.

Se încorporează 2 linguri de unt.

După ce s-a răcit sosul obţinut, se încorporează carnea fin tocată, spanacul, 100 g caşcaval ras, gălbenuşurile, leuşteanul fin tocat, sare şi piper după gust.

Se omogenizează, după care se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşer, de jos în sus.

Cu restul de unt, se unge o formă de 25 cm şi se presară pesmet.

Se toarnă compoziţia pentru sufleu şi se introduce forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.

Sufleul se serveşte cald, presărat cu restul de caşcaval ras fin.

Sufleu de spanac cu cascaval si pui

Sufleu_de_spanac_cu_cascaval_si_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.