Sufleu de pui

Printeaza

Sufleu de pui din: aluat foitaj, piept de pui, ciuperci, ulei, oua, smantana, casvala, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, maghiran, patrunjel.

Ingrediente:Sufleu de pui

  • 400 g aluat foitaj
  • 400 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână
  • 50 g caşcaval
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • maghiran
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se condimentează cu sare, piper şi boia pieptul de pui tăiat cubuleţe şi apoi se prăjeşte.

Ceapa tocată şi usturoiul tăiat rondele se călesc, apoi se adaugă ciupercile tăiate bucăţi. Se lasă pe foc până scade zeama de la ciuperci. Se amestecă apoi pieptul de pui prăjit cu ciupercile, ceapa şi usturoiul călite, se condimentează cu sare, piper, maghiran după gust şi verdeaţa tăiată fin.

Aluatul foitaj se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, după care se taie în mai multe bucăţi. Aceste bucăţi de aluat se aşază într-un vas termorezistent, de jur-împrejur, lăsând câte un colţ de aluat mai înalt decât vasul.

Pe foile de aluat se pune compoziţia formată din amestecul de pui şi ciuperci. Se bat ouăle cu smântână şi se toarnă peste amestecul din vas, iar deasupra se presară caşcaval ras. Se dă vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.