Sufleu de pui cu masline

Printeaza

Sufleu de pui cu masline din: oua, faina, unt, piept de pui, lapte, ciuperci, parmezan, rosii, masline, branza de vaci, praf de copt, sare, piper, oregano, pesmet, usturoi, ulei de masline, otet balsamic.

Ingrediente:Sufleu_de_pui_cu_masline

  • 7 ouă
  • 130 g făină
  • 80 g unt
  • 400 g piept de pui
  • un litru lapte dulce
  • 250 g ciuperci
  • 100 g parmezan
  • 300 g roşii cherry
  • 200 g măsline feliate
  • 200 g brânză de vaci
  • 4 g praf de copt
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pesmet
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încinge untul, se adaugă făina, se prăjeşte un minut apoi se adaugă laptele dulce rece, amestecând cu un tel până se dizolvă toate cocoloaşele şi rezultă un sos omogen.

Se adaugă carnea de pui tăiată bucăţele, măslinele şi ciupercile feliate, sare şi piper după gust. Se presară oregano proaspăt tocat, se amestecă şi se lasă să se răcească. Când amestecul este călduţ se adaugă gălbenuşurile, brânza de vaci, parmezanul şi praful de copt, se amestecă apoi se adaugă albuşurile mixate spumă cu puţină sare.

Se amestecă bine cu o lingură de sus în jos ca să nu se lase compoziţia, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-40 de minute.

 

Sufleu de pui cu masline

Sufleu_de_pui_cu_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.