Sufleu de praz

Printeaza

Sufleu de praz din: praz, sunca, cascaval, oua, amidon, lapte, unt, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu_de_praz

  • 1 kg praz
  • 200 g şuncă slabă
  • 200 g caşcaval sau parmezan
  • 5 ouă
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • 50 g unt sau margarină
  • piper negru măcinat
  • sare
  • 1/2 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl speli şi îl tai în bastonaşe pe care le opăreşti pentru 4 minute, în apă uşor sărată. Scurgi prazul fiert şi îl tai în rondele groase, de 2-3 centimetri.

Mixezi amidonul cu gălbenuşurile şi laptele rece. Amesteci prazul cu şuncă tăiată în cubuleţe şi caşcavalul ras.

Adaugi amidonul cu lapte, sare şi piper după gust, apoi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia în vasul de sufleu, în prealabil uns cu unt sau margarină şi tapetat cu pesmet, îl coci 10 minute la foc iute şi alte 20 de minute, la foc mediu.

După ce ai scos din cuptor sufleul, îl presari cu verdeaţă proaspăt tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.