Sufleu de peşte in stil nordic

Printeaza

Sufleu de peşte in stil nordic

Ingrediente:Sufleu de peşte in stil nordic

  • 300 g cartofi
  • sare
  • 3 cepe
  • 3 mere dulci-acrişoare
  • 750 g file de peşte alb (de ex. somon)
  • 2 linguri unt
  • 1 borcan varză murată (425 ml)
  • 1 legătură arpagic
  • 4 ouă
  • 300 g cremă de brânză

Preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute în apă cu sare. Curăţaţi-i şi lăsaţi-i să se răcească. Curăţaţi ceapa. Tăiaţi-o rondele subţiri, la fel şi cartofii. Curăţaţi merele, îndepărta¬ţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi.

Spălaţi peştele, uscaţi-l cu un şervet de bucătărie şi tăiaţi-l bucăţi potrivite. încingeţi untul într-o cratiţă. Căliţi ceapa, amestecând continuu. Scurgeţi varza într-o strecurătoare şi amestecaţi-o cu bucăţile de mere. Incingeţi cuptorul la 200°C.

Intr-o formă de sufleu înaltă, unsă bine cu grăsime, aşezaţi în straturi rondelele de cartofi, varza murată, ceapa şi peştele. Spălaţi arpagicul şi tăiaţi-l rondele. Amestecaţi-l cu ouăle, crema de brânză, sarea şi piperul şi aşezaţi amestecul peste sufleu. Coaceţi-l circa 20 de minute până capătă o culoare galben maronie. Ornati-l cum doriţi.

Sufleu de peşte în stil nordic

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. La reteta asta, eu o sa folosesc salau. Somonul nu e peste alb 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.