Sufleu de legume cu chimen

Printeaza

Sufleu de legume cu chimen din: mazare, ardei grasi, fenicul, ceapa, usturoi, conopida, cartofi, amidon, telemea, oua, branza de vaci, lapte, unt, oregano, seminte de chimen, pesmet, sare, piper, salata verde.

Ingrediente:Sufleu_de_legume_cu_chimen

  • 200 g mazăre
  • doi ardei graşi
  • un fenicul
  • o ceapă
  • usturoi
  • 400 g conopidă
  • 3 cartofi
  • 30 g amidon
  • 300 g telemea
  • 5 ouă
  • 200 g brânză de vaci
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • oregano
  • seminţe de chimen
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Conopida, cartofii curăţaţi de coajă şi mazărea se fierb separat în apă cu sare. Conopida şi cartofii se taie bucăţele şi se pun într-un vas mai mare.

Se lasă să se răcească ingredientele fierte, se adaugă ceapa, feniculul şi doi căţei de usturoi tocat mărunt, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe şi o linguriţă cu oregano.

Amidonul se desface în laptele dulce călduţ şi se toarnă peste ingredientele din vas. Se presară brânza de vaci şi brânza telemea sfărâmată, 10 g seminţe de chimen prăjite un minut într-o tigaie fără ulei, sare şi piper după gust.

Se adaugă ouăle bătute separat, se amestecă totul cu o lingură până se încorporează toate ingredientele apoi se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu 50 g pesmet.

Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute.

 

Sufleu de legume cu chimen

Sufleu_de_legume_cu_chimen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.