Sufleu de fructe uscate cu smanatana si scortisoara

Printeaza

Sufleu de fructe uscate cu smanatana si scortisoara din: ouă, frişcă 30% grăsime, smântână 12%, zahăr fin, zahăr vanilat, coajă de lămâie, foi de plăcintă, unt, scorţişoară, fructe uscate (sau proaspete).

Sufleu_de_fructe_uscate_cu_smanatana_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 ml frişcă 30% grăsime
  • 100 ml smântână 12%
  • 2 linguri zahăr fin
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
  • 6 foi de plăcintă
  • 5 linguri unt
  • 1 praf scorţişoară măcinată
  • fructe uscate (sau proaspete) pentru ornat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se amestecă ouăle cu frişca şi smântână, zahăr fin şi za­hăr vanilat.

Se adaugă coajă de lămâ­ie şi se pune deoparte. Se ung foile de plăcintă cu 3 linguri de unt şi se taie fâşii de 1,5 cm lăţime.

Se ung cu restul de unt 4 forme mici de sufleu (o 8-10 cm); se aşază înăuntru bucăţi de foi de plăcintă, în formă de spirală, dinspre mijloc spre margini. Se pudrează cu scorţişoară şi se coc 6 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Se aşază înăuntru compoziţia de smântână şi se coc 17 min. până ce această compoziţie se întăreşte.

Desertul se serveşte în forme, fier­binte sau rece, ornat cu fructe.

 

Sufleu de fructe uscate cu smanatana si scortisoara

Sufleu_de_fructe_uscate_cu_smanatana_si_scortisoara

 

Pofta buna!

 

 

Retete

Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval

Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. Sufleurile se […]

 

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval din: oua, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă fierte, decojite 2 linguri cu unt 1 lingură cu făină 300 ml lapte 200 g smântână 2 albuşuri 1 lingură cu parmezan ras sau caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pune la încins untul, căleşte iute făina, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.