Sufleu de conopida la cuptor

Printeaza

Sufleu de conopidă la cuptor

Ingrediente:

  • 1 conopidă mareSufleu de conopida la cuptor
  • sare
  • 1 ceapă
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 250 ml supă
  • 250 ml lapte
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • nucşoară rasă
  • 50 ml smântână
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 150 g brânză rasă
  • 4 linguri pesmet

Preparare:

Pregătiţi conopida, despărţiţi-o în bucheţele, fierbeţi-o 6 minute în apă cu sare, apoi lăsaţi-o să se scurgă. Pregătiţi ceapa, tăiaţi-o cubuleţe, apoi căliţi-o în 2 linguri de ulei. Adăugaţi făina şi căliţi-o puţin.

Stingeţi cu laptele şi supa. Adăugaţi foaia de dafin şi fierbeţi în continuare circa 20 de minute. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară, îndepărtaţi foaia de dafin. Incorporaţi smântână, sucul de lămâie şi 100 g brânză.

Incingeţi cuptorul la 250°C. Aşezaţi conopida în formă şi turnaţi sosul preparat. Presăraţi sufleul cu pesmet, 50 g brânză şi restul de unt, apoi coaceţi-l 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.