Sufleu de ciuperci – usor de preparat

Printeaza

Sufleu de ciuperci din: ciuperci, lapte, unt, branza telemea, cascaval, sare, piper, faina, oua.

Ingrediente:Sufleu de ciuperci

  • 800 g ciuperci
  • 1/2 l lapte
  • 150 g unt
  • 120 g branză telemea
  • şvaiţer,caşca­val sau parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de făină
  • 4-5 ouă

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează în unt cu sare, piper, făină şi apoi lapte.

Cînd această compoziţie s-a îngroşat se ia de pe foc şi se pun gălbenuşurile şi branza rasă (şvaiţerul, caşcavalul sau parmezanul).

Se bat albuşurile spumă tare şi se amestecă cu ciupercile. Se unge cu unt un vas de sufleu, în el se pun cupercile şi se dă la cuptor moderat cu circa 30 minute înainte de a se servi.

Cînd se serveşte, se unge cu unt.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sufleu de vinete cu branza

Sufleu de vinete cu branza

Sufleu de vinete cu branza din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne sau apă o lingură pătrunjel verde tocat sare piper unt […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte unul. Se […]

 

Sufleu de praz cu unt

Sufleu de praz cu unt

Sufleu de praz cu unt din: praz, lapte, unt, cascaval, oua, faina, sare, piper. Ingrediente: 600 g praz 300 g lapte 125 g unt 100 g caşcaval 6 ouă 100 g făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se fierbe în apă cu sare. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sufleu de ciuperci
  • sufleu de ciuperci cu cascaval
  • sufleu de ciuperci cu branza
  • sufleu de ciuperci de post

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Cam alambicata reteta asta!

  2. A iesit bun acest sufleu de ciuperci?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.