Sufleu de ciocolată şi castane glasate

Printeaza

O reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra.

Ingrediente:Sufleu de ciocolată şi castane glasate

  • 300 g ciocolată de menaj
  • 150 g castane glasate
  • 150 ml lapte
  • 20 migdale
  • 2 linguri zahăr
  • 4 ouă

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 180° C. Bate albuşurile cu zahărul până la obţinerea unei spume tari. Pune laptele şi cioco­lata ruptă bucăţi sau rasă într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie.

Când ciocolata s-a topit complet, lasă amestecul la răcit, apoi, amestecând uşor, dar continuu, încorporează gălbenuşurile unul câte unul şi spuma de albuşuri, având grijă să nu se lase. La sfârşit, adaugă castanele glasate sfărâ­mate în bucăţi mari.

Unge formele pentru sufleu cu unt şi pudrează-le cu zahăr; toarnă compoziţia de ciocolată şi castane şi umple-le 3/4 din capacitate. Presară deasupra câteva feliuţe de migdale şi coace sufleurile 15 minute în cuptorul preîncălzit.

Când sunt gata, scoate sufleurile din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi scoate-le din forme. Aşază-le pe farfurii individuale, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.

Varinate: Poţi înlocui castanele glasate cu alte fructe deshidratate (curmale, prune, smochine sau caise). Poţi pune în compo­ziţie migdale, nuci, alune de pădure.

 

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.