Sufleu de cascaval uscat

Printeaza

Sufleu de cascaval uscat din: faina, lapte, cascaval uscat, unt, oua, sare.

 

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • cam 250 ml lapte dulce
  • 100 g caşcaval uscat (de preferat parmezan)
  • 2 linguri unt
  • 5 ouă crude
  • sare

 

Mod de preparare:

Se toarnă uşor făina în lapte, amestecând continuu. Se pune apoi amestecul pe foc rmic şi se ţine până ce se îngroaşă, însă amestecând tot timpul pentru a nu se prinde.

In amestecul fierbinte, luat de pe foc, se pune caşcavalul ras mărunt şi untul.

După ce se rcăceşte aproape la temperatura camerei, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă până ce se înglobează în compoziţie.

In final, se adaugă albuşurile bătute spumă.

Compoziţia sse toarnă într-un vas termorezistent, bine uns, şi se lasă la cuptor circa 25 de minute.

Se serveşte fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici

Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici din: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Spanacul este scăzut în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face să se potrivească bine într-o dietă pentru gestionarea greutății. Fibrele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la reglarea tranzitului intestinal.     Ingrediente spanac […]

 

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval din: oua, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă fierte, decojite 2 linguri cu unt 1 lingură cu făină 300 ml lapte 200 g smântână 2 albuşuri 1 lingură cu parmezan ras sau caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pune la încins untul, căleşte iute făina, […]

Sufleu de vinete cu branza

Sufleu de vinete cu branza

Sufleu de vinete cu branza din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne sau apă o lingură pătrunjel verde tocat sare piper unt […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte unul. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.