Sufleu de cartofi cu sunca
PrinteazaSufleu de cartofi cu sunca din: cartofi, lapte, unt, oua, faina, sunca, ceapa, branza, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 1/2 ceaşcă cu lapte
- 75 g unt
- 4 ouă
- 1 lingură cu făină
- 100 g şuncă
- 2 cepe
- 20 g brânză tip camembert
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert cartofii curăţaţi cu un praf de sare. Incinge cuptorul bine. Căleşte ceapa solzişori într-o-lingură cu unt, până se aureşte. Adaugă şunca tăiată bucăţele şi mai lasă 2-3 minute.
Stinge focul.
După ce au fiert cartofii, scurge-i bine, adaugă laptele, restul de unt şi prepară un piure. Pune făina şi gălbenuşurile.
Adaugă uşor albuşurile bătute spumă. Unge un vas mai înalt cu puţin ulei, tapetează-l cu făină şi pune compoziţia. Deasupra aşază felii subţiri de brânză.
Dă la cuptor până se rumeneşte frumos.
Sufleu de cartofi cu sunca
Pofta buna!