Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon

Printeaza

Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi.

Ingrediente:Sufleu_de_cartofi_cu_rozmarin_si_bacon

  • 8 felii bacon
  • 450 ml smantana
  • 300 ml lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 radacina de telina (500 g)
  • 600 g cartofi

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte puţin baconul fără adaos de grăsime. Se taie felii căţeii de usturoi. Se rup acele de rozmarin. Se taie fâşii ardeiul iute (curăţat de seminţe).

Se amestecă smântână cu lapte; se adaugă usturoi, rozmarin, fâşii de ardei şi muştar; se lasă să fiarbă puţin împreu­nă.

Ţelina şi cartofii se decojesc şi se taie felii subţiri. Se ung 4 forme mici de sufleu; se aşază înăuntru straturi alternative de ţelină, cartofi şi bacon.

Se toar­nă amestecul de smântână şi se coace 60-75 min. în cuptorul încins la 180 °C, până se rume­neşte.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min. înainte de servire.

Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon

Sufleu_de_cartofi_cu_rozmarin_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.