Sufleu de cartofi cu ciuperci

Printeaza

Sufleu de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, smantana, branza telemea, ciuperci, ulei, lapte, oregano, ceapa, usturoi, ardei gras, pesmet, sare, piper, salata verde, sos de mere.

Ingrediente:Sufleu_de_cartofi_cu_ciuperci

  • 6 cartofi mai mari
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 g branza telemea
  • 200 g ciuperci
  • 140 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • oregano tocat
  • o ceapa alba
  • un catel de usturoi
  • un ardei gras
  • 50 g pesmet
  • sare
  • piper
  • salata verde
  • sos de mere

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se curăţă de coajă. Jumătate din cantitate se pasează, iar restul se taie rondele sau cuburi şi se pun într-un bol mai mare.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în puţin ulei împreună cu ardeiul gras şi ciupercile tăiate felii.

Se lasă să se răcească amestecul, se toarnă peste cartofi, se adaugă smântână şi laptele dulce, sare şi piper după gust.

Se presară o lingură cu oregano, brânza telemea dată prin râzătoare sau sfărâmată şi gălbenuşurile mixate separat până îşi dublează volumul.

Se amestecă totul, se adaugă albuşurile mixate spumă şi se amestecă de jos în sus cu o lingură ca să nu se lase compoziţia.

Se toarnă într-o tavă adâncă sau în forme de sufleu mici şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit 20-30 de minute sau până când devine auriu al suprafata.

Se serveste fierbinte, cu salata verde sau cu sos de mere cald.

Sufleu de cartofi cu ciuperci

Sufleu_de_cartofi_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. E bun sufleul de cartofi 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.