Sufleu de cartofi cu branza dulce

Printeaza

Sufleu de cartofi cu branza dulce din: cartofi, lapte, unt, branza, faina, oua, morcovi, marar.

Ingrediente:Sufleu de cartofi cu branza dulce

  • 3,5 kg cartofi
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 1 kg brânză dulce de vacă
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • 750 g morcovi
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se trec prin presă. Separat, se face un sos alb, bine scăzut (dizolvându-se făina cu lapte rece şi turnată ulterior în lapte clocotit, continuându-se fierberea şi amestecând continuu până se îngroaşă).

Sosul alb se înglobează în piureul de cartofi, se adaugă gălbenuşurile, jumătate din cantitatea de unt, morcovii fierţi şi raşi mai mare, mărarul tăiat mărunt, sare şi albuşurile bătute spumă.

Se unge forma, se pune compoziţia şi se aşază în cuptor, în baie de aburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.