Sufleu de cartofi cu branza si nuci
PrinteazaSufleu de cartofi cu branza si nuci din: cartofi fierţi, brânza de vaci, lapte, unt, ou, griş, nuci, măcinate, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 50 g cartofi fierţi
- 100 g brânza de vaci
- 20 ml lapte
- 20 g unt
- 1 ou
- griş
- nuci măcinate
- 1-2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Gălbenuşul se freacă cu untul muiat, se adaugă cartofii fierţi şi răciţi, trecuţi prin maşina de tocat, brânza de vaci, nucile, grişul, vanilia, zahărul vanilat şi laptele.
Se omogenizează foarte bine totul, se-adaugă albuşul bătut spumă tare şi se pune la copt, într-o formă mică, unsă cu unt, timp de 20-25 de minute, la foc potrivit. Se serveşte imediat.
Pofta buna!