Sufleu de carne tocata cu dovlecei si cascaval

Printeaza

Sufleu de carne tocata cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, cartofi fierti in coaja, busuioc, ceapa, ulei, carne mixta, bulion, amestec de ierburi, usturoi, oregano, sare, piper, lapte, amidon, cascaval.

Ingrediente:Sufleu_de_carne_tocata_cu_dovlecei_si_cascaval

  • 450 g dovlecei
  • 500 g cartofi fierti in coaja
  • 2 fire busuioc
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 250 g carne tocata mixta
  • 500 g bulion
  • 2 linguri amestec de ierburi mediteraneene uscate
  • 2 catei de usturoi pisati
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 200 ml lapte
  • 1-2 lingurite amidon
  • 100 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se pregătesc dovleceii şi se taie felii. Se decojesc cartofii; se taie felii. Se spală şi se şterge busuiocul; se rup frunzuliţele şi se toacă. Se curăţă cea­pa, se taie în două şi se toacă; se căleşte în ulei încins până ce devine translucidă. Se adaugă bulionul, verdeaţa uscată şi usturoiul pisat. Se dă în clocot.

Se condimentează sosul cu sare, piper şi oregano. Se dă laptele în clocot într-o crăticioară; se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă rece şi se lasă să fiarbă cca 1 min. Se condimentează sosul cu sare, piper şi busuioc.

Se încinge cuptorul la 200°C; se toarnă într-o formă de sufleu jumătate din cantitatea de sos de carne tocată şi se presară 50 g caşcaval ras. Se aşază deasupra feliile de dovlecei şi de cartofi, ca ţiglele pe acoperiş.

Deasupra se repartizează res­tul de sos de carne tocată şi de sos de busuioc. Se presară restul de caşcaval şi se coace la cuptor cca 25 minute.

Sufleu de carne tocata cu dovlecei si cascaval

Sufleu_de_carne_tocata_cu_dovlecei_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.