Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie

Printeaza

Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie din: unt, zahar brun, zahar alb, sirop de artar, frisca, ciocolata alba, oua, zahar vanilat, faina, inghetata de vanilie.

Ingrediente:Sufleu_de_caramel_cu_inghetata_de_vanilie

  • 50 g unt
  • 50 g zahar brun
  • 50 g zahar alb
  • 50 g sirop de artar
  • 200 g frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 60 g faina
  • 4 bile inghetata de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung 4 forme termorezistente (a 150 ml). Se aşază într-o crăticioară untul cu cele două sortimente de zahăr, sirop de arţar şi frişcă; se dau în clocot, amestecând, şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10-15 min., până ce ia naştere un sos cremos de caramel.

Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi; se lasă să se topească, amestecând, apoi compoziţia se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu zahăr vanilat; se înglobează mai întâi crema de caramel, apoi făina.

Se repartizează în forme şi se coace la cuptor cca 20 min., până ce se rumeneşte. Se scoate din cuptor şi se aşază pe fiecare porţie câte o cupă de îngheţată.

Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie

Sufleu_de_caramel_cu_inghetata_de_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.