Sufleu de branza si cartofi

Printeaza

Sufleu de branza si cartofi din: telemea de vaca, cartofi, smantana, unt

 

Ingrediente:Sufleu de branza si cartofi

  • 250 g telemea de vaca
  • 500 g cartofi
  • 100 ml smantana
  • 125 g unt

 

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă clocotită şi un praf de sare.

Când sunt fierţi suficient, se scot, se lasă puţin la răcit apoi se curăţă de coajă şl se zdrobesc, ca pentru piure.

Se amestecă acest piure cu smântână, trei sferturi din cantitatea de unt, trei sferturi din cantitatea de brânză, dată pe râzătoare şi, dacă mai este nevoie, puţină sare.

Se unge o tavă cu untul păstrat, se toarnă compoziţia, iar deasupra se presară restul de brânză rasă.

Se introduce tava la cuptor, la foc puternic, şi se lasă aproximativ 20 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Sufleu de branza si oua

Sufleu de branza si oua din: branza, oua, smantana, faina, unt si lapte. Ingredinte: 1/2 kg branza 2 oua 4-5 linguri smantana 2 linguri faina 3 linguri unt 1/2 pahar lapte   Mod de preparare Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.