Sufleu de branza sau cascaval ras

Printeaza

Sufleu de branza sau cascaval ras din: oua, lapte, faina, unt, branza sau cascaval.

Ingrediente:Sufleu de branza sau cascaval ras

  • 4 ouă crude
  • 1 cană lapte
  • 3-4 linguri făină
  • 3 linguri unt (ulei sau margarină)
  • 5- 6 linguri brânză rasă sau caşcaval ras mărunt

 

Mod de preparare:

Din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb. Când este gata, în sosul cald se adaugă brânza (caşcavalul) şi se amestecă bine, apoi se lasă să se răcească. Când sosul s-a răcit, se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând mereu pentru omogenizarea amestecului.

In final se adaugă albuşurile bătute spumă separat, care la rândul lor se înglobează în amestec.

Totul se pune într-un vas (tavă), de preferat din sticlă termorezistentă, uns în prealabil, şi se dă la cuptor, la foc mic, pentru 1/2 oră.

Reamintim că amestecul nu trebuie să depăşească iniţial jumătate din înălţimea vasului, pentru că la cuptor se umflă, până la dublarea volumului.

Sufleul se serveşte fierbinte, chiar în vasul în care a stat la cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.