Sufleu de banane cu scortisoara

Printeaza

Sufleu de banane cu scortisoara din: banane, unt, faina, oua, scortisoara, zahar, ciocolata, lapte, stafide, cafea.

Ingrediente:Sufleu de banane cu scortisoara

  • 12 banane
  • 80 g unt
  • 3 linguri făină albă
  • 6 oua
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 250 g ciocolată
  • 1 cană apă
  • 1 cană lapte
  • 250 g stafide
  • 4 linguri esenţă cafea

 

Mod de preparare:

Bananele, curăţate de coajă, se zdrobesc cu o furculiţă şi se amestecă omogen cu untul frecat spumă, cu faina şi ouăle. Se amestecă până ce totul devine o spuma, care se aşază într-o formă bine unsă cu unt.

Se presară deasupra scorţişoară pisată fin şi zahărul pudră. Se lasă la cuptor la foc moale aproximativ un sfert de oră. Separat, se topeşte ciocolata cu foarte puţină apă şi se adaugă laptele îndulcit, fierbinte, apoi cafeaua.

Se servesc împreună.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.