Sufleu de andive cu şuncă

Printeaza

O reteta de sufleu de andive cu sunca din: andive, unt, faina alba, lapte, sunca, parmezan, oua, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu de andive cu şuncă

  • 600 g andive
  • 60 g unt
  • 40 g faină albă
  • 200 ml lapte
  • 100 g şuncă fiartă
  • 4 linguri parmezan ras
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 pahar cu apă
  • nucşoară
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală şi taie andivele în fâşii. Topeşte într-o tigaie jumăta­te din cantitatea de unt şi prăjeşte în el ceapa şi usturoiul tocate, apoi adaugă andivele. Pune sare, după gust, lasă-le să se înăbuşe câteva minute.

Stinge cu 1/2 pahar de apă, acoperă tigaia cu un capac şi lasă totul să fiarbă, la foc mic, timp de 10 minute. Dă capacul deoparte şi lasă totul să scadă bine, la foc mare. Opreşte focul şi lasă la răcit.

Topeşte restul de unt într-o altă tigaie şi încorporează faina cernută, amestecând continuu, apoi toarnă laptele rece şi lasă amestecul să fiarbă.

Laşi pe foc până când compoziţia se îngroaşă. Condi­mentează cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust, şi adau­gă parmezanul ras. Amestecă şi adaugă andivele şi şunca tăiată cubuleţe.

Incorporează gălbenuşurile pe rând. Bate al­buşurile spumă tare şi încorporează-le uşor în compoziţie, amestecând de jos în sus .

Unge cu unt şase vase individuale pentru sufleu (foto 3), împarte compoziţia în fiecare şi coace în cuptor timp de cir­ca 20 de minute, la 180° C.

Coboară temperatura la 170° C şi continuă coacerea încă 10 minute. Serveşte sufleul imediat ce-1 scoţi din cuptor.

Sufleu de andive cu şuncă

Sufleu de andive cu şuncă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.