Sufleu cu paste, sunca si varza

Printeaza

Sufleu cu paste, sunca si varza

Ingrediente:Sufleu cu paste, sunca si varza

  • 250 g paste late
  • sare
  • 800 g varză albă nouă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri oţet
  • 150 g şuncă fiartă
  • piper
  • chimen
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură amidon
  • 200 ml lapte
  • nucşoară
  • piper Cayenne
  • 100 g brânză telemea

Preparare:

Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, răsturnaţi-le în strecurătoare, turnaţi apă rece peste ele şi lăsaţi-le să se scurgă. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi căliţi-o în unt.

Adăugaţi zahărul, lăsaţi-l să se caramelizeze, stingeţi cu oţet, apoi lăsaţi sosul să dea în clocot. Incorporaţi varza şi lăsaţi totul circa 10 minute pe foc, amestecând continuu. încingeţi cuptorul la 175°C. Tăiaţi şunca (kaiserul) cubuleţe. Amestecaţi-o cu pastele, varza, sarea, piperul şi chimenul şi puneţi totul într-o formă termorezistentă.

Bateţi ouăle, gălbenuşurile, smântână, amidonul, laptele, sarea, piperul, nucşoara şi piperul Cayenne, apoi turnaţi sosul peste paste. Presăraţi brânza si coaceti sufleul circa. 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.