Sufleu cu paste, sunca si varza
PrinteazaSufleu cu paste, sunca si varza
- 250 g paste late
- sare
- 800 g varză albă nouă
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 2 linguri zahăr
- 4 linguri oţet
- 150 g şuncă fiartă
- piper
- chimen
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 1 lingură amidon
- 200 ml lapte
- nucşoară
- piper Cayenne
- 100 g brânză telemea
Preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, răsturnaţi-le în strecurătoare, turnaţi apă rece peste ele şi lăsaţi-le să se scurgă. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi căliţi-o în unt.
Adăugaţi zahărul, lăsaţi-l să se caramelizeze, stingeţi cu oţet, apoi lăsaţi sosul să dea în clocot. Incorporaţi varza şi lăsaţi totul circa 10 minute pe foc, amestecând continuu. încingeţi cuptorul la 175°C. Tăiaţi şunca (kaiserul) cubuleţe. Amestecaţi-o cu pastele, varza, sarea, piperul şi chimenul şi puneţi totul într-o formă termorezistentă.
Bateţi ouăle, gălbenuşurile, smântână, amidonul, laptele, sarea, piperul, nucşoara şi piperul Cayenne, apoi turnaţi sosul peste paste. Presăraţi brânza si coaceti sufleul circa. 45 de minute.
Pofta buna!