Sufleu cu doua feluri de cascaval

Printeaza

Sufleu cu doua feluri de cascaval din: lapte, svaiter, cascaval Dalia, ceapa verde, unt, oua, faina, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu cu doua feluri de cascaval

  • 500 ml lapte
  • 75 g svaiter ras
  • 75 g cascaval Dalia ras
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma
  • 4 galbenusuri + 3 albusuri
  • 70 g faina
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti untul sa se topeasca la foc mic si adaugati faina, amestecand repede cu telul. Turnati apoi laptele si continuati sa amestecati, ca sa nu se faca cocoloase.

Lasati sosul sa se ingroase, pana ce devine ca o maioneza. Condimentati-l cu sare, piper si nucsoara si lasati-l sa se raceasca cu capac.

Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de sufle. Incorporati in sosul bechamel preparat anterior galbenusurile si coditele de ceapa tocate marunt si gustati-l de sare si piper.

Amestecati cele doua feluri de cascaval, puneti deoparte vreo 6 linguri, iar restul incorporati-l in sos. Bateti albusurile spuma, impreuna cu un varf de cutit de sare si amestecati-le usor in sos.

Turnati compozitia in forma unsa, presarati deasupra cascavalul pus deoparte si lasati sufleul 35 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos.

Serviti-l fierbinte.Pentru ca sufleul sa creasca bine, nu bateti albusurile prea mult.

Sunt gata cand nu curg din castronul inclinat.

Umpleti forma doar 2/3, altfel iese sufleul din ea si da in foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.