Sufleu cu creveti

Printeaza

Sufleu cu creveti din: ciuperci, unt, ceapa rosie, creveti decorticati, oua, parmezan, capere, usturoi, lapte dulce, faina, sare, piper, patrunjel, sos de smantana cu usturoi, andive, lamaie.

Ingrediente:Sufleu_cu_creveti

  • 150 g ciuperci
  • 50 g unt
  • o ceapa rosie
  • 150 g creveti decorticati
  • 4 oua
  • 100 parmezan
  • o lingura cu capere
  • doi catei de usturoi
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 g faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • sos de smantana cu usturoi
  • andive
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Ciupercile se taie feliuţe. Se topeşte puţin unt într-o tigaie, se călesc ciupercile până se înmoaie, se adaugă creveţii şi se călesc cinci minute.

Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Intr-un bol se amestecă ouăle cu făina, sarea şi piperul.

Se adaugă laptele rece şi usturoiul pisat. Se presară caperele, ceapa roşie curăţată şi tăiată peştişori.

Se presară parmezanul şi pătrunjelul tocat, se amestecă, apoi se adaugă ciupercile cu creveţi.

Se amestecă bine cu o lingură, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu 20-30 de minute sau până când a căpătai o culoare aurie şi compoziţia nu mai curge.

Se verifică din când în când dacă este gata introducând o scobitoare în aluat.

Se serveste cu un sos de smantana cu usturoi si patrunjel sau cu o salata de andive cu lamaie.

Sufleu cu creveti

Sufleu_cu_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.