Sufleu cu coacaze rosii

Printeaza

Sufleu cu coacaze rosii din: unt, faina, lapte, oua, parmezan, branza de vaci, sare, zahar, zahar vanilinat, cocaze, portocala, pesmet, sos de rodii, sirop de menta, pere, vin.

Ingrediente:Sufleu cu coacaze rosii

  • 50 g unt
  • 90 g făină
  • 125 ml lapte dulce
  • 5 ouă
  • 75 g parmezan
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 g sare
  • 60 g zahăr tos
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 250 g coacăze roşii
  • o portocală
  • o lingură cu pesmet
  • sos de rodii
  • sirop de mentă
  • pere
  • vin alb

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă untul topit rece cu făina, sarea şi laptele dulce rece. Se toarnă într-o oală şi se fierb la foc mic până începe să se îngroaşe compoziţia.

Se ia oala de pe foc, se ia puţină compoziţia, se răceşte şi se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilinat, coaja rasă de portocală, se amestecă şi se toarnă peste compoziţia din oală.

Se amestecă, se fierbe două minute, se adaugă parmezanul ras şi brânza de vaci, se amestecă şii se mai lasă două minute pe foc.

După ce s-a răcit compoziţia se adaugă albuşurile mixate spumă şi coacăzele, se amestecă bine ciu o lingură ca să nu se lase şi se toarnă în forme unse cu unt şi presărate cu pesmet.

Se coc la foc mediu până ce capătă o culoarea aurie şi compoziţia nu mai curge.

 

Sufleu cu coacaze rosii

Sufleu cu coacaze rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.