Sufleu cu carne de pasare

Printeaza

Sufleu cu carne de pasare din: carne de pasare, gris, unt, oua, sare.

Ingrediente:Sufleu cu carne de pasare

  • 1 pasăre potrivit de mare (cca 0,8-1 kg)
  • 100 g griş
  • 4 albuşuri
  • 25 g unt
  • sare
  • unt pentru uns

 

Mod de preparare:

Pasărea, curăţată şi spălată, se fierbe în apă cu sare; cînd este gata se scoate, se dezosează (se scot oasele) şi se trece prin maşina de tocat.

Separat, se fierbe grişul în zeama de la pasăre, se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu carnea tocată şi cu albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o formă unsă bine cu unt şi se coace în cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute. Se serveşte stropit cu unt ori cu sos vinegrette.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.