Sufleu cu branza si cartof

Printeaza

Sufleu cu branza si cartof din: cartofi albi, brânză telemea de oi, unt, lapte, oua.

Ingrediente:Sufleu_cu_branza_si_cartof

  • 5-6 cartofi albi pentru piure
  • 250 g brânză telemea de oi
  • 2 linguri unt
  • 200 ml lapte
  • 3 ouă mari

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure, adaugi untul, gălbenu­şurile, laptele, brânza rasă şi amesteci bine.

Sepa­rat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în piure, cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi coci, la foc potrivit, cir­ca 35-40 de minute.

In primele 20 de minute nu deschizi uşa cuptorului, pentru a împiedica „lăsarea” sufleului. Il serveşti cald, cu sau fără smântână adăugată deasupra.

Sufleu cu branza si cartof

Sufleu_cu_branza_si_cartof

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.