Sufleu de cod si creveti

Printeaza

Sufleu de cod si creveti din: cod, sare, piper, gelatina, unt, faina, smantana, creveti, patrunjel, ou.

Ingrediente:Sufleu de cod si creveti

  • 500g cod, proaspăt sau congelat
  • 400 ml lapte
  • sare şi piper negru măcinat
  • 4 foi de gelatină (10 g)
  • 30 g unt
  • 3 linguri rase cu făină
  • 5 linguri cu smântână
  • 200 g creveţi fierţi şi curăţaţi
  • 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
  • 1 albuş de ou
  • 8 forme ramekin

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă pune peştele, adaugă laptele şi asezonează. Acoperă cu un capac şi fierbe la foc mic timp de 5-8 minute, până se înmoaie peştele. Scurge-l bine, dar păstrează laptele. între timp, înmoaie gelatina în apă rece, timp de 5 minute.

Topeşte untul în tigaie, la de pe foc şi presară făina. Adaugă laptele şi amestecă energic.

Pune tigaia pe foc mic şi lasă sosul să fiarbă câteva minute. Stinge focul şi încorporează gelatina. Adaugă smântână, peştele tăiat mărunt, creveţii şi pătrunjelul. Asezonează bine. Bate bine albuşul de ou şi încorporează-l.

Toarnă compoziţia în forme şi dă-le la rece, câteva ore. Scoate-le pe un platou şi decorează cu frunze de pătrunjel sau felii de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.