Sufleu de branzeturi

Printeaza

Sufleu de branzeturi din: branza emmental, unt, parmezan, faina, lapte, oua, mustar, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente: Sufleu_de_branzeturi

  • 200g branza emmental
  • 30g de unt
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 3 linguri de făină
  • 260ml de lapte integral
  • 3 ouă
  • 1 lingură de muştar
  • un vârf de cuţit nucşoară rasă
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Intr-o oală mică se topeşte untul, se adaugă făina şi se amestecă până când compoziţia începe să se lege, după care se adaugă laptele, puţin câte puţin.

Se adaugă brânza emmental rasă şi se mai lasă pe foc încă 5 minute. Intre timp, se bat gălbenuşurile cu un praf de sare şi piper, până când se deschid la culoare.

Se ia compoziţia cu emmental de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile, muştarul şi nucşoara rasă.

Într-un alt bol se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă peste compoziţia preparată şi se amestecă cu grijă. Se toarnă într-o tavă ceramică termorezistentă, unsă cu unt şi tapetată cu parmezan. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute, după care se serveşte fierbinte.

Sufleu de branzeturi

Sufleu_de_branzeturi

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.