Suc de rosii la borcan

Printeaza

Suc de rosii la borcan din: rosii, sare, zahar.

Ştiai că… roşiile au efect asemănător aspirinei? Ingredient de bază în mâncăruri gătite de orice fel, roşiile furnizează nu numai antioxidanţi şi vitamina C, dar şi salicilaţi, compuşi cu efect asemănător aspirinei.

Ingrediente:Suc_de_rosii_la_borcan

  • 7 kg de rosii
  • sare
  • zahar

 

 

 

Mod de preparare:

Speli roşiile şi le tai în sferturi. Le dai prin maşina de tocat, iar sucul obţinut îl pui la fiert într-o oală 30 de minute. Spre sfârşit, adaugi zahărul şi sarea – 1 linguriţă din fiecare, pentru fiecare li­tru de suc.
Cu ajutorul unei pâlnii, torni sucul fierbinte în sti­cle şi le pui capace. Ai grijă ca sticlele să fie aşezate pe o tavă metalică, pentru a nu se sparge. Le bagi la cuptor, în­tr-o oală cu apă în care ai aşe­zat un prosop, la foc mi’c, 60 de minute, apoi le laşi să se răcească treptat.

 

Suc de rosii la borcan

Suc_de_rosii_la_borcan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.