Suc de hrean cu urzici

Printeaza

Suc de hrean cu urzici din: plante, hrean, piure de urzici, lamaie, sare, zahar, smantana.

Ingrediente:Suc de hrean cu urzici

  • 2 pahare lapte
  • 4 linguriţe hrean ras fin
  • 4 linguri piure de urzici
  • o linguriţă zeamă de lămâie
  • sare şi zahăr după gust
  • 4 linguriţe smântână

 

Mod de preparare:

Se prepară piureul de urzici (se fierb urzicile în apă clocotindă cu sare, se scurg şi se pasează bine).

Intr-o sticlă cu gâtul larg se pun: laptele fiert şi răcit, piureul de urzici şi zeama de lămâie. Se sărează şi se îndulceşte după gust. Se astupă sticla şi se agită bine până spumează. Băutura se poate prepara şi cu mixerul, şi atunci este mai spumoasă.

Se serveşte imediat, în pahare, cu o linguriţă de smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.