Stufat dobrogean din carne de vită

Printeaza

Stufat dobrogean din carne de vită din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei grasi, usturoi, rosii, cartofi, marar, ulei de masline, bulion de rosii, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500g carne de vită tăiată cuburi
  • 2 cepe mari, tocate
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 2 ardei grași, tăiați în fâșii
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 400g roșii tocate
  • 2 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 1 legătură de mărar, tocat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură bulion de roșii
  • Sare și piper, după gust
  • Apă, cât să acopere ingredientele

Mod de preparare:

Încălziți uleiul de măsline într-o oală mare și adăugați ceapa tocată. Căliți până devine aurie.

Adăugați cuburile de carne de vită și căliți-le până se rumenesc pe toate părțile.

Introduceți morcovii, ardeii și usturoiul în oală și amestecați-le cu carnea timp de 5 minute.

Turnați roșiile tocate și bulionul de roșii în oală. Adăugați apă suficientă pentru a acoperi toate ingredientele.

Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră, sau până când carnea este fragedă.

Adăugați cuburile de cartofi și continuați să gătiți până când acestea sunt moi.

Condimentați cu sare și piper după gust și presărați mărarul tocat deasupra.

Stufatul Dobrogean din carne de vită este gata de servit. Poate fi însoțit de mămăligă sau pâine proaspătă.

Stufat dobrogean din carne de vită

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: 350
  • Carbohidrați: 25g
  • Proteine: 30g
  • Grăsimi: 14g

 

 

Stufatul Dobrogean este un preparat tradițional din regiunea Dobrogei, situată în sud-estul României, care are influențe turcești și bulgărești.

Acest fel de mâncare se bucură de popularitate în Dobrogea datorită gustului său delicios și a adaptărilor locale.

Rețeta noastră aduce în prim-plan aroma și savoarea autentică a acestui stufat, cu carne de vită fragedă și legume proaspete, într-o sos de roșii bogat și condimentat.

Această mâncare este o comoară culinară a regiunii Dobrogea și poate fi servită în orice sezon pentru a vă bucura de gustul tradițional românesc.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.